Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan öldürülmesinin sekizinci yılında mezarı başında anıldı: “Sen daha küçüksün, yaraların çok ağır”

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan öldürülmesinin sekizinci yılında mezarı başında anıldı. Anne Gülsüm Elvan, “Yavrum burası çok soğuk, senin yerin burası değildi. Sen daha küçüksün, yaraların çok ağır” dedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kalan Berkin Elvan, 11 Mart 2014’te hayatını kaybetti. Berkin Elvan öldürülmesinin sekizinci yılında Feriköy Mezarlığı’nda anıldı. Polis mezarlığın girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı ve anmaya katılmak isteyenlerin üzerini aradı. Ayrıca, Berkin Elvan’ın mezarının etrafında da geniş güvenlik önlemi alındı. Anmaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Elvan ailesinin avukatları ve vatandaşlar katıldı.

Berkin Elvan’ın mezarının başına gelen anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezar taşını öptü ve çiçek bıraktı. Anma töreninde açıklamalara geçilmeden önce Gezi Parkı’nda ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, bütün çocuklar için bu mücadeleyi sürdüklerini belirtirken, “Yavrum burası çok soğuk, senin yerin burası değildi. Sen daha küçüksün, yaraların çok ağır” diyerek oğluna seslenen Gülsüm Elvan şunları söyledi:

“Tam sekiz yıl oldu, yine buradayız. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Adaleti tanımayana biz tanıştırırız. Benim çocuğumun hesabını siz soracaksınız. Beni bugün metrobüste görüp ağlayan çocuklar Berkin’in hesabını soracak. Biz yine ölüme karşı yaşam, savaşa karşı barış demeye devam edeceğiz. Hiçbir şekilde çocuklar ölmesin.”

Yarım saat süren anmada, Elvan ailesinin ardından avukatları açıklamada bulundu ve hukuki süreci anlattı.

Fatih Dalgalı’nın cezası hâlâ onanmadı 

Berkin Elvan davasının karar duruşması 18 Haziran 2021’da yapıldı. Polis Fatih Dalgalı’ya “kasten öldürme” suçundan 16 yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Ancak Dalgalı tutuklanmadı, hakkında yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandı. Dalgalı, cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.