Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altı muhalefet partisi pazar günü Bilkent Otel’de, akşam yemeğinde buluşuyor, işte ayrıntılar

Altı muhalefet partisinin genel başkanları, 27 Mart Pazar günü, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin ev sahipliğinde yemekli toplantıda bir araya gelecek. Medyascope’un DEVA kaynaklarından edindiği bilgiye göre altı lider yine Bilkent Otel’de buluşacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yemek öncesi beş liderle ayrı ayrı görüşecek.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları arasındaki görüşmeler devam ediyor. Altı parti liderinin her ay, en kötü ihtimalle iki ayda bir, yemekli toplantı düzenlemesi hedefleniyor. Her buluşmaya başka bir siyasi parti, tıpkı imza töreninde olduğu gibi parti isimlerin alfabetik sırasına göre ev sahipliği yapacak. Altı lider 27 Mart Pazar günü yine yemekli bir toplantıda buluşacak. DEVA Partisi kaynaklarından edinilen bilgiye göre liderler Bilkent Otel’de bir araya gelecek. Toplantı saat 19.00’da başlayacak. 

Babacan liderler turuna çıktı

Görüşme öncesinde DEVA Partisi lideri Ali Babacan, diğer siyasi partilerin liderlerini tek tek ziyaret edecek. Babacan dün saat 18.30’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Babacan bugün saat 17.00’de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Mart Çarşamba günü saat 12.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15.30’da Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve 17.30’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşecek. Ziyaretlerin ardından, akşam yemeğinin yeri DEVA Partisi tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. 

Ortak metin de Bilkent Otel’de imzalanmıştı

Altı lider 28 Şubat’ta Bilkent Otel’de düzenlenen imza töreninde mutabık kaldıkları güçlendirilmiş parlamenter sistem metnini imzalayarak kamuoyu ile paylaşmıştı. Genel başkanlar ilk kez 12 Şubat Cumartesi günü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde Ankara Ahlatlıbel’de bir akşam yemeğinde buluşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.