Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (216): Türkiye ve Yunanistan’da göç ve mülteci politikaları nasıl militerleşti? Mülteciler hakkında kimler, neden yanlış bilgi üretiyor? -Sibel Karadağ, Pınar Uyan Semerci ve Birnur Eyolcu-Kafalı ile söyleşi

Avurpa Birliği-Türkiye mülteci anlaşması olarak da bilinen 18 Mart 2016 tarihli AB-Türkiye göç mutabakatından bugüne Türkiye ve Yunanistan’daki tarihsel süreci, bu yayında, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi ve İstanbul Politikalar Merkezi Mercator Stiftung araştırmacısı Sibel Karadağ, toplumsal, siyasi ve askeri dönüm noktalarıyla değerlendirdi. Bu konuda İlker Bahar ile birlikte bir makale de yazan Karadağ, mutabakat sonrası her iki ülkede göç ve mülteci politikalarında yaşanan paradigma değişimini çarpıcı örnekler vererek anlattı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları ve Uygulama Merkezi Direktörü Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci ve aynı merkezde Infodemi Eğitimi Proje Koordinatörü olarak görev yapan Birnur Eyolcu-Kafalı da, yanlış bilgi salgınından (infodemi) en çok etkilenen gruplar arasında bulunan mülteciler ve göçmenlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu programda içeriği hakkında bilgi edineceğiniz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları ve Uygulama Merkezi İnfodemi Eğitimi Projesi çerçevesinde hazırlanan Infodemi ve Bilgi Düzensizlikleri adlı kitaba çevrimiçi olarak buradan erişebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.