Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayhan Bilgen’in lideri olduğu Türkiye’nin Sesi Partisi, kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi 

Eski Kars Belediyesi Eş Genel Başkanı ve Milletvekili Ayhan Bilgen’in liderliğinde kurulan Türkiye’nin Sesi Partisi, (SES Parti) kuruluş dilekçesini bu sabah İçişleri Bakanlığı’na teslim etti. SES Parti’nin kurucu üyelerinden eski Kalkınma Bakanı ve Milletvekili Müslüm Doğan, İçişleri Bakanlığı önünde açıklamalarda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) istifa ettikten sonra “Sessizlerin Sesi Hareketi”ni başlatan Ayhan Bilgen, partisinin ilk toplantısını 19 Şubat Pazar günü Ankara’da bir otelde yapmıştı. Yaklaşık altı ay süren çalışmaların ardından bugün Türkiye’nin Sesi Partisi kurucu üyeleri İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini teslim etti. 

“Türkiye’de hak, hukuk ve adalet askıya alındı” 

SES Partisi’nin kurucularından, eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, kuruluş dilekçesini vermeden önce İçişleri Bakanlığı önünde açıklamalarda bulundu. Muhalefetin politika üretemediği ve alternatif olamadığını söyleyen Doğan, şu şekilde konuştu: 

“Ülkemizdeki durumu biliyorsunuz. Hakkın, hukukun, adaletin askıya alındığı bir dönemde ülkemizdeki mevcut durum gereği muhalefetin politika ve siyaset üretemediği bir süreçten geçiyoruz. Bu da yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. Altı aylık bir çalışma sonunda Türkiye’nin Sesi Partisi’ni kurmaya karar verdik.”

“SES Parti, diğer siyasi partilerin devamı niteliğinde değil”

Parti program hazırlıklarına Türkiye’nin her yerinden insanın katıldığını aktaran Doğan konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“Parti programımızda ülkenin demokrasiyle yönetilmesi gerektiği, temel meselelerinin nasıl çözümlendirileceği konusunda tanımlamalar ve çözümlemeler yer alıyor. Halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, ülkede gerçek ve katılımcı demokrasiyi inşa edebilecek bir sistemi gerçekleştirmek üzere Türkiye’nin Sesi Partisi’ni kurma kararı aldık. Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, geliştirmek ve halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin karşısında yer almıyoruz ve hiçbir partinin devamı niteliğinde değiliz.”

31 kurucu üyeden oluşan Türkiye’nin Sesi Partisi kurucuları arasında, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) ayrılan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, AKP’nin kurucularından ve eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak ve eski Halkın Sesi Partisi’nin (HAS) kurucularından Enüş Yaşar yer alıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.