Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğalgaza konutlarda yüzde 35, sanayide yüzde 50 zam

Doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 35, elektrik üretiminde yüzde 44,30, sanayide ise yüzde 50 zam yapıldı.

BOTAŞ: “Tüketicilerimizi imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde…”

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), 2022 yılı Nisan ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesini internet sitesinden duyurdu.

Açıklamada enerji fiyatlarında yükselişe dikkat çekilerek, “Artan maliyetlere rağmen bu dönemde tüketicilerimize devletimiz tarafından yüzde 76 oranında destek sağlanmıştır. Diğer taraftan, Evsel Enerji Fiyat Endeksine (HEPI-Household Energy Price Index) göre konutlarda, Avrupa ülkeleri arasındaki en düşük fiyatlı doğalgaz ülkemizde kullanılmaktadır. 1 Nisan 2022 tarihi itibarı ile tüketicilerimizi imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır” denildi.

Konutta yüzde 35, elektrik üretiminde yüzde 44, sanayide yüzde 50 zam

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere;

*Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30

*Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50

*Konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 35 oranında artış yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, konutlarda kullanılan doğalgazın metreküpüne devlet tarafından yüzde 70 oranında destek verilmeye devam edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.