Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finans Merkezi şantiyesinde işçi eylemi

İstanbul-Ümraniye’de yapımı süren ”Finans Merkezi” şantiyesinde ücretlerini alamayan işçiler eyleme başladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) ve İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Gür Yapı’nın yüklenici, Kiazom Grup’un taşeron olduğu şantiyede üyelerinin haklarının gasp edilmesine karşı eylem başlattı.

Medyascope’a konuşan işçiler, “Çalışma koşulları berbat. Öyle şeyler yapıyorlar ki işten bıkmışız. Hiç çalışmak istemiyoruz” dedi. 

70 gündür maaş alamayan bir işçi, “Ben evliyim, iki çocuğum var, 2021 Haziran’da giriş yaptım, şimdiye kadar hiç Asgari Geçim İndirimi (AGİ) almadım, pazarlarım yoktu, resmi tatillerim yoktu. Çalıştığım halde, mesela normalde çift mesai verilmesi gerektiği halde verilmedi. Hep gaspedildi. Bayram günleri, resmi tatiller. Bunların hiçbirisini şimdiye kadar almadım” diye konuştu.  

Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Finans Merkezi şantiyesindeki süreci Medyascope‘a değerlendirdi. Karabulut şunları söyledi:

“On binlerce inşaat işçisi yasal haklarından yoksun bir şekilde şantiyelerde çalışmaya devam ediyor. İki sendika Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş olarak patronların bu tutumuna müdahale ederek, ‘Artık yeter, gaspedilen haklarımızı istiyoruz’ kampanyamızı başlattık. Finans Şehir şantiyesinde şubat ayından bu yana gaspedilen işçilerin haklarını aldık, almaya da devam ediyoruz. Bugün GYY-IFM şantiyesindeyiz. Gül Yapı’nın yüklenici, Kiazom Grubu’nun taşeron olduğu şantiyede arkadaşlarımızın yasal haklarını almak için buraya geldik. Günlerdir firmayla bu hakların verilmesi noktasında görüşmelerimiz oldu ama vermiyorlar. İktidardan güç alan patronların keyfi tutumu devam ediyor. Buna karşı da hem İnşaat-İş’in hem de Yapı-İş’in fedakârca bir mücadelesi var. Arkadaşlarımızın haklarını gaspettirmeyeceğiz. Yasal haklarımızı alacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.