Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

41. İstanbul Film Festivali başladı

Bu yıl 41.’si düzenlenen İstanbul Film Festivali, dün (7 Nisan) İstanbul-Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. 8-19 Nisan arasında düzenlenecek festival kapsamında, 43 ülkeden 164 yönetmene ait 157 filmi gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlediği İstanbul Film Festivali, bu yıl 41.kez sinemaseverlerle buluşuyor. 135 uzun ve 22 kısa metraj filmin gösterileceği festival, 8-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’un farklı noktalarında seyirciyle buluşacak. Sinematek/Sinema Evi, bu yıl ilk defa festivale ev sahipliği yapacak noktalar arasında.

Festival, dün akşam (7 Nisan 2022) İstanbul-Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sunuculuğunu oyuncu Cem Davran’ın üstlendiği açılış töreniyle başladı. Gecede, festivalin yarışmaları ve jüri üyeleri tanıtılarak, “Sinema Onur Ödülleri” takdim edildi. Ödül bu yıl iki oyuncuya, Meral Çetinkaya ve Gülsen Tuncer’e verildi.

Ödül töreni ardından, Alman yönetmen Andreas Dresen imzalı “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı” filmiyle festival açılışı yapıldı. Film, dünya prömiyerini Şubat 2022’de Berlin Film Festivali’nde yaparak birçok ödül kazanmıştı. Törene, filmin yönetmeni Andreas Dresen, oyuncular Meltem Kaptan, Rabiye Kurnaz ile avukatı Bernhard Docke de katıldı.

Festivalde, “Uluslararası”, “Ulusal”, “Genç Ustalar”, “Ulusal Belgesel” ve “Ulusal Kısa Film Yarışması” olmak üzere beş başlık altında toplam 57 film yarışacak. Kazanan filmler, 19 Nisan Salı akşamı düzenlenen ödül töreniyle açıklanacak. Festival programında film gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncularla söyleşiler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak. Festivalde bu yıl ilk defa genç yönetmenlerin çektikleri ilk veya ikinci filmlerin yer aldığı “Genç Ustalar” bölümü yarışmalı bir bölüme dönüştürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.