Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1’e yeni takımlar geliyor: Volkswagen, Audi ve Porsche çalışmalara başladı

Volkswagen Grubu, Audi ve Porsche ile beraber 2026 yılından itibaren Formula 1’de yer almak için resmi çalışmalara başlandığını açıkladı.

Volkswagen, Formula 1’e adım atmaya hazırlanıyor

Dünya çapında izleyici kitlesi bulunan Formula 1, iki yeni markaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uzun süredir Formula 1’de adım atacağı spekülasyonları yapılan Volkswagen Grubu, yaptığı açıklama ile bu iddialara son noktayı koydu. Alman otomobil üreticisi, Audi ve Porsche ile beraber 2026 yılından itibaren Formula 1’de yer almak için resmi çalışmalara başlandığını açıkladı. Yayınlanan bildiride, “Volkswagen AG, Porsche AG ve Audi AG Yönetim ve Denetim Kurulu, iki Grup markasının Formula 1’e girişine yönelik potansiyel planlarını onayladı. Bu, şirketimize 2026’dan itibaren motor sporlarının zirvesinde teknolojik liderliğini gösterme fırsatı verecek. Şu anda son değerlendirme aşamasındayız ve henüz nihai kararı vermedik. Çünkü şu noktada 2026 ve sonraki yıllara ilişkin yeni düzenlemeler henüz mevcut değil” ifadeleri kullanıldı. Volkswagen, aynı zamanda Audi ve Porsche markalarının konu ile ilgili ayrıntıları daha sonraki bir tarihte açıklayacağının altını çizdi. 

“Red Bull Porsche” takımına hazırlıklı olun

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 2026 yılındaki motor düzenlemelerini onayladı. Ancak yetkililer, 2022 yılının Ekim ayına kadar hiçbir şeyin tamamen kesinleşmeyeceğini belirtiyorlar. Öte yandan Reuters, Audi ve Porsche hakkında ortaya yeni iddialar attı. Haberde, Audi’nin McLaren takımı için 500 milyon euro teklif verdiği; Porsche’nin ise Formula 1’e girişinin büyük olasılıkla Red Bull ile bir ortaklık yoluyla olacağı aktarıldı. Buna göre Formula 1 takipçileri, 2026 yılından itibaren Red Bull Porsche takımını karşısında bulabilir. McLaren Racing CEO’su Zak Brown ise çıkan haberler hakkında, takımın “kesinlikle satılık olmadığını” fakat Volkswagen ile birçok ön görüşmenin yapıldığını söyledi. 

“Auto Motor und Sport” isimli Alman otomobil dergisi ise Audi’nin McLaren ile anlaşmaya varmasının zor olduğunu iddia etti. Dergiye göre McLaren’den gelecek olumsuz habere hazırlıklı olan Audi, Sauber ve Aston Martin ile de yakın temas halinde. Şu anda Alfa Romeo adı altında yarışan Sauber’in, halihazırda “Le Mans Hypercars” sınıfında mücadele ettiği otomobillerinde Audi ile bağlantısı bulunuyor. Bu durum, Sauber ile Audi arasındaki birleşme iddialarını kuvvetlendiriyor. 

Kaynak: Reuters

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.