Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarılan DHA muhabiri Zeynep Irmak Öcal Medyascope’a konuştu: “Annesin, çalışamazsın’ dediler”

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) görev yapan muhabir Zeynep Irmak Öcal, anne olduktan sonra işten çıkarıldı. Medyascope’a konuşan Öcal, kendisini işten çıkaran müdürünün “Annesin, çalışamazsınız. Çocuğunuz hasta olur, siz hasta olursunuz” dediğini anlattı.

“Annesin, çocuğunla ilgilenirsin”

DHA Samsun Bürosu’nda iki buçuk senedir telifli çalışan Zeynep Irmak Öcal, genel müdürünün anne olmasını gerekçe göstererek kendisini işten çıkardığını ve “Zaten telifli çalışıyorsun” dediğini aktardı. Öcal, “Bu kurumda kendi işim gibi çalıştım” dedi. Yaşadıklarını Medyascope’a anlatan Öcal, kendisini işten çıkaran müdürüyle aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı: 

“Genel müdürümüz benimle çalışmak istemediğini söyledi. Nedenini ise ‘Yeni annesin, sahada aktif görev alamazsın’ diyerek açıkladı. Sonradan duydum, genel müdürümüz haricinde İstanbul’daki arkadaşlar bana destek olmuş, mücadele etmişler. Genel müdürüm, ‘Annesin çalışamazsınız. Çocuğunuz hasta olur, siz hasta olursunuz’ deyince, ‘Nereden biliyorsunuz? Bu bir varsayım. Bu gerekçeler mantıklı mı?’ dedim. ‘Bunun mantığını sizinle tartışacak değilim. Sahada aktif olarak çalışmayacaksın. Zaten telifli çalışıyorsun. Çocuğunla ilgilenirsin’ dedi. Dahil olduğum gruplardan ayrıldım. Nedenini de mesajla anlattım.”

Zeynep Irmak Öcal

Öte yandan ajansın Samsun Temsilcisi Deniz Özen de çektiği bir video ile Öcal’ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi ve istifa ettiğini duyurdu.

İşten çıkarılan muhabir Öcal, “Telifli olsam da hep özveri ile çalıştım” diyerek şunları söyledi:  

“Samsun’daki arkadaşım Deniz video çekti ve o da istifa etti. Sel zamanında Samsun’da aktif görev aldım. Özveriyle çalıştım hep. Cumhurbaşkanı geldiğinde de bakan geldiğinde de takip ettim, haber yaptım. Telifli diyorlar ama ben kendi işim gibi çalıştım bu kurumda.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler