Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saldırıya uğrayan yazar Ergün Poyraz’ın eşi Medyascope’a konuştu: “Saldırganların aracı ve evimizi arayan numara, eşimin hazırladığı yolsuzluk dosyasındaki şirkete ait çıktı”

Aydın-Kuşadası’ndaki evinin önünde dün akşam saatlerinde saldırıya uğrayan yazar Ergün Poyraz’ın eşi Perihan Poyraz Medyascope‘a konuştu. Poyraz, saldırıdan hemen önce evlerini arayan telefon numarasının ve saldırganların kullandığı aracın, Ergün Poyraz’ın hakkında yolsuzlukla ilgili haber dosyası hazırladığı “ZBT” adlı şirkete ait çıktığını söyledi.

“Göz korkutma değil resmen öldürmeye teşebbüs”

Perihan Poyraz, dün (11 Nisan) akşam 19.15 sularında gerçekleşen bu saldırının öldürme amaçlı yapıldığını söyledi:

19.15 sularında evdeydik, telefon çaldı ‘Arabanıza arkadan çarptık gelip bakabilir misiniz?’ dediler. Ergün aşağı indi, ben de bakmak için cama çıktım. Kafasını eğip baktığı anda yumruklamaya başladılar. Üç kişilerdi. Ben aşağı bağırarak indim ve Ergün’ü yerde kanlar içinde gördüm. Ben inene kadar komşularımız müdahale etmiş. Darp ettikten sonra Ergün yere düşünce arabaya binmişler, geri vitese takmışlar ve ezmeye kalkmışlar. Bu göz korkutma değil resmen öldürmeye teşebbüs. Korkutma böyle olmaz, öldürmeye çalışmışlar. Komşular toplanınca kaçıp gitmişler.

“Saldırganların aracı yolsuzluk dosyası hazırladığı şirkete ait çıktı”

Perihan Poyraz, saldırının eşinin hazırladığı Kuşadası Belediyesi ve “ZBT” adlı inşaat şirketi ile ilgili yolsuzluk haber dosyasıyla ilgili olduğunu söyledi:

Biliyorsunuz her zaman bir yerlere çomak sokuyor. En son Kuşadası Belediyesi’nin verdiği ihaleler ile ilgili bir dosya hazırlıyordu. Dün de konuyla ilgili bir dilekçe verdi. Akşamına saldırıya uğradı. Belediyenin verdiği 15 tane ihale aynı şirkete verilmiş. ‘ZBT’ adlı şirkete. Polisin bana aktardığına göre hem saldırıdan önce ‘Arabanıza çarptık’ diye arayan numara hem de plakasını aldığım, saldırganların kullandığı araç bu şirkete ait çıkmış. Buradaki polisten bunu öğrendim.”

“Hâlâ yoğun bakımda”

Perihan Poyraz eşinin son durumuyla ilgili şunları söyledi: “Şu anda maalesef hâlâ yoğun bakımda. Bu akşam bir tomografi daha çekilecek. Çünkü beyninde ufak bir kanama var, kafatasında çatlak var. Durumu kritik.”

Ergün Poyraz kimdir?

1963’te İstanbul’da doğan Ergün Poyraz, “Refah’ın Gerçek Yüzü” ve “Fehtullah’ın Gerçek Yüzü” gibi siyasi partiler ve tarikat yapılanmalarını incelediği kitaplarıyla biliniyor. Fethullah Gülen ile ilgili yazdığı kitaplar, Gülen hakkında açılan davada delil olarak kullanılmıştı. Ergenekon soruşturması kapsamında 2007 yılında tutuklanan ve 23 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılan Poyraz, Silivri Cezaevi’nde kaldığı altı yıl dokuz ayın ardından 2014 yılında tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.