Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (114): Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan kapatma davasını konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Murat Türsan

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası açıldı. “Bize Medyascope’u Sorun”da Gülsüm Kav, derneğe açılan kapatma davasının nedenini anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün 1 Şubat 2021’de kapatılmasına dair yürütmeyi durdurma talebiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, kulübün kapatılması işleminin iptali talebini reddetti.

18 Haziran Derneği 12 Nisan’da İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’nde, 13 Nisan’da Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek, son dönemde İzmir’de artan nefret saldırılarına karşı basın açıklaması yaptı. Gökkuşağı Bülteni’nde geçen hafta, 18 Haziran Derneği’nden Özen Sarıoğlan ve Yıldız İdil Şen, İzmir’de artan hedef gösterme ve şiddeti anlatmışlardı.

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne yönelik “derneğin kendiliğinden sona erdiğinin tespiti” talepli davanın ilk duruşması perşembe yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahillik talep etti.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.