Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatay-Dörtyol’da orman yangını – İki kişi sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltında

Hatay’da dün gece (18 Nisan) saat 01:20 sularında iki ayrı noktada eşzamanlı olarak yangın çıktı. Dörtyol ilçesinin Rabat mevkiindeki yangın kontrol altına alınırken Çağlalık bölgesindeki söndürme çalışmaları sürüyor. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın yerleşim yerlerine sıçramadı fakat ormanlık alan zarar gördü. Valilik sabotaj ihtimaliyle ilgili iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Hatay-Dörtyol’da dün gece saat 01.20 sularında iki noktada eşzamanlı yangın çıktı. Yangın, rüzgârın etkisiyle ormanlık alanda kısa sürede yayıldı. Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yangına 13 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangına arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Müdahalelerde yangın söndürme uçaklarından da faydalanıldı. OGM bugün 12.27’de yaptığı paylaşımda havadan ve karadan müdahalelerin devam ettiğini ve olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Valilik açıkladı: İki kişi sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltında

Hatay Valiliği konuya ilişkin internet sitesinden yaptığı açıklamada “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili iki şahıs şüpheli olarak gözaltına alınmış olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir” dedi.

Hatay-Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sedat İskenderoğlu da Medyascope’a durumla ilgili son gelişmeleri anlattı.

İskenderoğlu, Rabat civarındaki yangının söndürüldüğünü fakat Çağlalık’taki yangının devam ettiğini söyledi. Yangının çıkış sebebi henüz belli olmadığını söyleyen İskenderoğlu, görgü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda sabotaj ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.