Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (23): Gençler Alp Emeç’in tutuklanması ve Türkiye’de ifade özgürlüğü hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, Biz Özgürüz Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Ekim Atay ve Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisi Hamza Musaoğlu, Ali Deniz Çakır’ın moderatörlüğünde Bilgi Üniversitesi öğrencisi Alp Emeç’in tutuklanmasını ve gençlerin özgürlük endişelerini konuştu.

Türkiye’deki gençlerin yaşadığı baskının son kurbanı Alp oldu”

Çağın Eroğlu, Alp Emeç’in tutuklandığı haberini ilk duyduğunda büyük bir hayal kırıklığına uğradığını ve Alp’in tutuklanmasının gençlerin uzun zamandır yalnız bırakılmalarının en büyük örneklerinden biri olduğunu dile getirdi. Aybike Boyacıoğlu ise Alp gibi farklı görüşlere her zaman açık olan ve insanlar ile saygı çerçevesinde iletişim kurmaya özen gösteren bir insanın tutuklanmasından üzüntü duyduğunu söyledi. Alp’in yakın arkadaşı olan Hamza Musaoğlu ise “Zaten çoğunlukla otosansür uygulayan biriyim ama artık daha da dikkat edeceğim. Bu olay Alp’in başına geldiyse hepimiz tehlikedeyiz” dedi.

“Cumhurbaşkanına hakaret diye bir suç olmamalı”

Alp Emeç’in tutuklanmasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, cumhurbaşkanına hakaretin suç olmaktan çıkması gerektiğini dile getirdi. Gençler bu konu hakkında da konuştu.

Bahadır Erdem’in açıklamalarını değerlendiren Hamza Musaoğlu, muhalefetin gençlere yalnız olmadıklarını göstermesi gerektiğini ve bunun için somut öneriler sunulmasının gençleri umutlandıracağını belirtti. Hakaretin tamamen suç olmaktan çıkması gerektiğini dile getiren Musaoğlu, “Bana kalırsa cumhurbaşkanına hakaret suç olmamalı. Hatta hiçbir hakaret suç olmamalı. İki kişi arasında geçen tartışmaya devletin müdahale etmesine anlam veremiyorum” dedi. Mustafa Ekim Atay ise ifade özgürlüğünün sınırsız olması gerektiğini ama bu sürecin Türkiye’de başlaması için cumhurbaşkanına hakaret suçunun kaldırılmasının önemli bir adım olacağını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.