Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (23 Nisan 2022): 23 Nisan Çocuk Raporu, Gezi Parkı davasında karar

Editör: Gamze Elvan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, “23 Nisan Çocuk Raporu”nu yayımladı. Raporda yer alan verilere göre 2022 yılının ilk üç ayında erkekler en az sekiz çocuğu öldürdü, 65 çocuğu istismar etti. Hanelerin yüzde 19,3’ünde çocuklar şiddete maruz bırakıldı.

İş insanı Osman Kavala’nın tek tutuklu sanık olduğu, mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay, gazeteci Can Dündar, sanatçı Memet Ali Alabora’nın da aralarında bulunduğu isimlerin yargılandığı Gezi davasının sekizinci duruşması dün yapıldı. Duruşmada, sanıklardan Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater savunma yaptı. Atalay, Yapıcı ve Kahraman bu duruşmada ortak metin okudu. Davanın karar duruşması pazartesi günü (25 Nisan) yapılacak. 

Bu akşam Haber Hafta Sonu’na konuk olan CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu değerlendirdi.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.