Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birol Yıldırım’ın karakolda ölümü davası – Tek tutuklu polis tahliye edildi

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım’ın (42) İstanbul Esenyurt Polis Merkezi Amirliği’nde hayatını kaybetmesiyle ilgili biri tutuklu 12 polisin yargılandığı davada, sekiz aydır tutuklu bulunan polis memuru İsmail Alperen Salman oyçokluğuyla tahliye edildi.

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım’ın gözaltındaki iki çalışanının akıbetini öğrenmeye gittiği İstanbul Esenyurt Polis Merkezi Amirliği’nde hayatını kaybetmesiyle ilgili biri tutuklu 12 polis hakkında açılan davanın ilk duruşması 20 Eylül’de Büyükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılmış ve mahkeme görevsizlik kararıyla dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanık polisin tutukluluğunun devamına karar vermişti.

Asliye ceza mahkemesinin ‘görevsizlik’ kararıyla yolladığı dosya, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitmiş ve 13 Ocak 2022’de ikinci duruşma yapılmıştı.

28 Mart’taki üçüncü duruşmada savcı, tutuklu komiser yardımcısı İsmail Alperen Salman’ın tahliyesine karar verilmesini mahkemeden talep etmiş, heyet oyçokluğuyla tutukluluğun devamına hükmetmişti.

Bugünkü (25 Nisan) duruşmada Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arzu Al, dosyada herhangi bir gizlilik kararı olmamasına karşın gazetecileri salona almadı. Duruşmada, tutuksuz yargılanan tek sanık olan komiser yardımcısı İsmail Alperen Salman’ın yargılamasının tutuksuz devam etmesine karar verildi.

28 Mart’ta görülen üçüncü duruşmada ikiye karşı bir oyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Salman’ın tutukluluğunun devamı yönünde oy kullanan üye hâkim daha sonra değiştirilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.