Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (25 Nisan 2022): Gezi Parkı davasında Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, yedi kişiye tutuklama kararı | Anzak koyunda “Şafak Ayini”

Editör: Egemen Gök

Gezi Parkı davasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti Osman Kavala’ya“cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezası verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, dün üçüncü kez bir araya geldi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki Anzak Koyu’nda geleneksel “Şafak Ayini” gerçekleştirildi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri Beyza Kural ile Gezi Parkı davasını, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile Demokrat Parti ev sahipliğinde gerçekleştirilen altılı masa toplantısını, Medyascope muhabiri Dilek Şen ile Anzak Koyu’ndaki “Şafak Ayini”ni konuşacağız.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.