Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi davası kararlarını eleştiren eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Uşak Valisi eşi Funda Kocabıyık merkeze çekildi

İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın geçici görevle bakanlık emrine görevlendirildiğini açıkladı. Kocabıyık’ın eşi eski AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi davası kararlarını eleştirmişti.

İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın geçici olarak İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirildiğini duyurdu.

Kararın, eski AKP’li milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi davası kararlarına tepki gösterip AKP’yi eleştirmesinin ardından gelmesi dikkati çekti.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Hüseyin Kocabıyık, şu paylaşımlarda bulunmuştu: “Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hâkim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hâkim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz.

Yazdıklarımı kimse başka yerlere çekmesin. AK Parti kuruluş beyannamesi benim yazdıklarımın referansıdır. Biz bu partide fikirlerimizi her zaman özgürce söyledik ve söyleriz. Yazdıklarım ilkeseldir.

Tansu Çiller’in danışmanıydı

AKP 25. ve 26. dönem İzmir Milletvekili olan Hüseyin Kocabıyık, başbakanlığı döneminde Tansu Çiller’in danışmanlığını yapmıştı. Kocabıyık, Yeni Asır gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Vali Kocabıyık’ın sosyal mesafe uyarısı tepki çekmişti

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın geçen yıl nisan ayında koronavirüs tedbirleriyle ilgili önlemleri denetlerken vatandaşlara “Sosyal mesafeyi ayarlayın, düzelt! Herkes, hadi…” diye seslenmesi tepki çekmişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.