Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi davasında tutuklananlar için Silivri ve Bakırköy cezaevleri önünde eylem

Gezi davasında 18’er yıl hapis cezası ile cezalandırılan ve tutuklanan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ile dayanışmak için bugün Siliviri ve Bakırköy cezaevleri önünde eylemler düzenlendi.

“Gezi’nin inatçı ve mücadeleci çocukları olmaya devam edeceğiz”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Sosyal Haklar Derneği’nin çağrısıyla Silivri Cezaevi yakınlarında düzenlenen eylemde “Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza” pankartı açıldı. Grup adına açıklamayı TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu okudu.

Türkiye’de hukuka güvenin iyice azaldığını belirten Giritlioğlu, “Gezi davasında açıklanan kararlar sonrasında ranta karşı çıkıp doğanın talanına itiraz edenlerin, ‘hayatımıza müdahale etme’ diyen milyonların sesine ses olanların, Gezi Parkı park olarak kalsın diye çabalayan mimar, şehir plancısı ve avukatların ağırlaştırılmış müebbet ve ağır hapis ile cezalandırıldığı bir ülke haline geldik” dedi.

Polis tutanaklarına göre en az üç buçuk milyon insanın Gezi eylemlerine katıldığına dikkat çeken Giritlioğlu, şöyle devam etti: “Gezi’ye gelen, destekleyen, mesaj atan, börek getiren, revir kuran, kütüphane yapan, yeryüzü sofrası açan, şarkı söyleyen, tiyatro sergileyen, dans eden hatta ağaçlara sarılan milyonların müebbet ve ağır hapis cezaları ile korkutulmaya çalışıldığı bir ülke haline geldik. Gezi’ye sözünü ve sesini katan milyonlar adına; ülkemizde adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü ve doğa-kent katili rant projelerine karşı duruşu simgeleyen, başta Gezi Parkı olmak üzere ülkemizin her şehrinde parkları çoğaltacak, çocuklarımızın oyunlar oynayacağı bu parklarda bütün çocuklarla birlikte tıpkı Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay gibi Gezi’nin inatçı, yaramaz ve mücadeleci çocukları, kadınları ve gençleri olmaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam.”

Mücella Yapıcı ve Çiğdem Mater’den mesaj: “Bu karanlık sona erene kadar…”

TMMOB’lu kadınlar ve diğer kadın örgütlerinin çağrısıyla Bakırköy Cezaevi önünde Gezi davasında 18’er yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özderen için eylem vardı. Polis barikat kurarak kadınların cezaevi önüne gitmesini engelledi. Kadınlar da polis barikatı önünde eylemlerini yaptı. Eylemde TMMOB İstanbul İl Kadın Komisyonu ve Susma Bitsin Platformu açıklamalarda bulundu.

Eylemde söz alan Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı, şöyle konuştu: “Mücella ve Çiğdem’i gördük, moralleri yerinde, sağlıkları gayet iyi. Çok selamları ve sevgileri var. Dışarıyı çok merak ediyorlar. Kendilerinin iyi olduğunu ve içeride bu karanlık sona erene kadar morallerini yüksek tutmaya devam edeceklerini söylediler. Annem cezaevi koşullarını nasıl düzeltebileceğine dair rapora başladığını söyledi. Çiğdem içerideki göçmenler için neler yapılabilir ona dair fikir yormaya başladığını söyledi. ‘Hiç merak etmeyin’ dediler.”

Müberra Yapıcı: “Ablamla onur duyuyorum”

Mücella Yapıcı’nın kız kardeşi Müberra Yapıcı ise ablasıyla onur duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu hukuksuzluğun düzeltileceğine inanmak istiyorum, güvenmek istiyorum. Ablam bulunduğu yeri cennete çevirmesiyle meşhurdur, mimarlığı da bundan seçti. Ama izin vermediler, şimdi içeri koydular. Ablam da orayı düzeltiyor şimdi. Çok da güzel değiştirir. Kıymetini bilsinler, dediklerini de yapsınlar. Eminim her şey çok güzel olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.