Cumhurbaşkanı kararı ile 30 valilikte değişiklik – Gezi kararı üzerine tweet atan Hüseyin Kocabıyık’ın eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık görevden alındı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de valiliklerde değişiklik yapan kararname yayımlandı. Kararnameye göre 30 valilikte değişiklik yaşandı. 10 yeni vali atandı, 10 vali merkeze alındı ve 10 valinin de görev yaptığı iller değiştirildi. Gezi davası kararlarını eleştiren bir tweet atan eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın eşi Funda Kocabıyık, Uşak Valiliği görevinden alınarak mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi.

Gezi davasında Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, yedi sanığın da 18’er yıl hapis cezası verilmesi üzerine, eski AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, kararı protesto eden bir tweet paylaşmıştı. Kocabıyık’ın bu tweeti üzerine Uşak Valisi olan eşi Funda Kocabıyık’a “istifa et” baskısı yapılmış, istifa etmeyince de geçici görevlendirme ile merkeze çekilmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile Uşak Valisi Funda Kocabıyık, merkeze alındı ve görevden alınan diğer valiler gibi “mülkiye başmüfettişi” olarak görevlendirildi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Şanlıurfa, Van, Bolu, Diyarbakır, Bartın, Kayseri, Karaman, Isparta ve Kırşehir valileri merkeze alındı. Afyon, Bartın, Bolu, Edirne, Karaman, Kırşehir, Kırklareli, Niğde, Tokat ve Uşak valiliklerine yeni isimler atandı. Ayrıca 10 valinin de görev yerleri değiştirildi. Görev yerleri değişen valilikler şöyle: Edirne Valisi Batman Valiliğine, Mersin Valisi Diyarbakır Valiliğine, Malatya Valisi Isparta Valiliğine, Afyon Valisi Kayseri Valiliğine, Batman Valisi Malatya Valiliğine, Şırnak Valisi Mersin Valiliğine, Niğde Valisi Sivas Valiliğine, Sivas Valisi Şanlıurfa Valiliğine, Kırklareli Valisi Şırnak Valiliğine, Tokat Valisi Van Valiliğine getirildi.

Son günlerde üzerinde çokça tartışma yürütülen Göç İdaresi Başkanlığı’na vekalet eden Savaş Ünlü bu göreve asaleten atandı. Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne vekalet eden Volkan Barış da aynı göreve asaleten getirildi. İller İdaresi Genel Müdürü ise Selçuk Aslan oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.