Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Airbnb Çin’den çıkıyor: Gerekçe, sıfır koronavirüs politikası

İnternet üzerinden oda ve ev kiralama imkânı sağlayan Airbnb, sıfır koronavirüs politikasının turizme zarar verdiği gerekçesiyle Çin’deki operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Konuya yakın bir kaynak BBC’ye verdiği demeçte, Çin’deki tüm ev ve deneyim listelerinin yaza kadar şirketin internet sitesinden kaldırılacağını söyledi. 

Çin’deki konaklamaların, son birkaç yılda Airbnb’nin gelirinin yalnızca yüzde 1’ini oluşturduğu belirtildi. Şirketin bu karar ile birlikte yurtdışında başka yerlere seyahat eden Çin vatandaşlarına odaklanması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü’ne göre, koronavirüs salgınından önce yurtdışına giden Çinliler 2019’da 155 milyon seyahat sayısına ulaştı. Fakat 2020’den bu yana dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde en sert kısıtlamalardan birini uygulayan Çin’de seyahat etmek son derece zorlaştı.

Bir başka kaynak ise Çin’deki operasyonlarına 2016 yılında başlayan Airbnb’nin yaklaşık 25 milyon misafir ağırladığını ancak yurtiçi kiralama operasyonunun devlet regülasyonları ve yerel Çin ev kiralama platformlarıyla rekabeti sebebiyle karmaşık ve pahalı olduğunu söyledi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Kağan Korkmaz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.