Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Goodfellas’ın yıldızı Ray Liotta 67 yaşında hayatını kaybetti

Amerikalı aktör Ray Liotta, yeni filminin çekimleri yapılırken uykusunda hayatını kaybetti.

Sıkı Dostlar (Goodfellas) ve Düşler Tarlası (Field of Dreams) filmlerinin yıldızı Ray Liotta, 67 yaşında hayatını kaybetti. Haberi doğrulayan temsilcisine göre, oyuncu Dominik Cumhuriyeti’nde Saffron Burrows ile birlikte son filmi Dangerous Waters’ı çekerken uykusunda öldü.

Ray Liotta kimdir?

Liotta, New Jersey’de doğdu ve altı aylıkken evlat edinilmeden önce bir yetimhaneye terk edildi. Ünlü aktör, hikâyesini People dergisine şöyle anlatmıştı: “İlk başta, bir ebeveynin bir çocuğundan nasıl vazgeçebileceğini anlamadım. Yani ben de öyle bir enerjiye sahiptim, bu berbat bir şey. Ve sonra nihayet kırk yaşlarımda biyolojik annemle tanıştığımda artık o kadar kızgın değildim. Bu sadece başka bir yolculuk”

Televizyondaki küçük rollerin ve 1983’teki The Lonely Lady‘deki küçük rolün ardından Liotta, 1986’da Something Wild filmindeki rolüyle Altın Küre adaylığı kazandı. Martin Scorsese’nin Goodfellas‘ında Henry Hill rolünü üstlenmeden önce 1989’da Düşler Tarlası’nda yıldız oldu. Liotta, “İnsanların hatırladığı bir filminiz varsa, bu çok iyi. İki tane varsa, mükemmel” demişti.  

Liotta, 1990’larda Kurt Russell ile birlikte gerilim filmi Kanunsuz Giriş (Unlawful Entry), Robert De Niro ile Güçlüler Bölgesi (Cop Land) ve Whoopi Goldberg ile aile draması Corrina, Corrina filmlerinde rol aldı. Ayrıca, 1998 TV filmi The Rat Pack‘te Frank Sinatra’yı canlandırdığı rolüyle Screen Actors Guild adaylığı aldı.

Sonraki on yıl, Ridley Scott’ın Hannibal‘ında, Joe Carnahan’ın Narc‘ında ve Emmy ödüllü ER dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldı.

Liotta’ya The Sopranos‘ta bir rol teklif edildi ama reddetti. “Başka bir mafya işi yapmak istemedim ve Hannibal’ı çekiyordum” dedi. Daha sonra 2021’de Sopranos’un öncül filmi The Many Saints of Newark‘ta rol aldı.

Sert erkek rolleriyle tanınmasına rağmen Liotta, bir röportajında beyazperdede göründüğünden çok farklı olduğunu şöyle itiraf etmişti: “Spor haricinde hiç kavga etmedim ve bu sadece itici ve aptal çocuk işleri…”

Daha yakın tarihli çalışmaları arasında Evlilik Hikâyesi (Marriage Story) ve Amazon’un Hanna‘nın küçük ekran versiyonu yer aldı. Hâlâ görülmesi gereken son rolleri arasında Taron Egerton’lu Apple gerilim dizisi Black Bird ve Elizabeth Banks’in yönettiği Cocaine Bear yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.