Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Konferans Ligi tarihinin ilk şampiyonu Roma: Jose Mourinho, UEFA organizasyonlarındaki beşinci kupasını kazandı

2021-2022 sezonunda ilk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi’nde heyecan sona erdi. Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma, milli futbolcu Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord’u Nicolo Zaniolo’nun attığı gol ile 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

UEFA Konferans Ligi’nde şampiyon Roma

Roma, UEFA Konferans Ligi final maçında Feyenoord ile karşı karşıya geldi. Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Air Albania Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetti.

Roma ve Feyenoord’un dizilişleri

Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma, Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord karşısında mutlu sona ulaşan ekip oldu. İtalya temsilcisi, Nicolo Zaniolo’nun 32. dakikada attığı gol ile Feyenoord’u 1-0 mağlup ederek bu sezon ilk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. Hollanda temsilcisinde Orkun Kökçü, ilk 11 başladığı karşılaşmada 88 dakika oyunda kaldı. 

UEFA Konferans Ligi finalinde Feyenoord’u 1-0 mağlup eden Roma, UEFA organizasyonlarındaki ilk şampiyonluğunu yaşadı. İtalya temsilcisi, daha önce 1984’te Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Liverpool’a, 1991 UEFA Kupası finalinde ise Milan’a kaybetmişti. 

Roma’ya şampiyonluğu getiren gol:

Roma-Feyenoord karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kariyerindeki kupa sayısını 26’ya yükselten Jose Mourinho, aynı zamanda tüm büyük UEFA kulüp turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk teknik direktör oldu. 

Jose Mourinho’nun 1000 maçlık kariyer hikayesi:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.