Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (7 Haziran 2022): Erdoğan’ın faiz açıklaması | Döviz kurlarında yükseliş | Benzin ve motorine zam | İstanbul Sözleşmesi Danıştay’da

Editör: Egemen Gök

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe’de bir araya geldi.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline karşı açılan davalar Danıştay’da görülmeye devam etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Enflasyon bir sorundur ama Türkiye’nin sorunlarının asıl sebebi değildir. Fiili bir hayat pahalılığı sorunu var” dedi. Erdoğan faizi indirmeye devam edeceklerini ve memurların ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltmeye gidildiğini açıkladı. 

Yöneylem Araştırma’nın, 2-4 Haziran tarihleri arasında 27 şehirde 2 bin 700 kişi ile yaptığı “Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa?” anketinin sonuçlarına göre, AKP’nin oy oranı yüzde 29,8 iken Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) oy oranı ise yüzde 29,5.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, ekonomist Selçuk Geçer ile ekonomide yaşananları, Medyascope Ankara muhabiri Senem Büyüktanır ile Danıştay’da görülen davayı konuştuk.

Spotify’dan dinletebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.