Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Haziran 2022): Erdoğan “Sorun enflasyon değil hayat pahalılığı” dedi & İstanbul Sözleşmesi davaları Danıştay’da

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki ekonomik sorunların asıl sebebinin enflasyon olmadığını savunan Erdoğan, “Enflasyon bir sorundur ama Türkiye’nin sorunlarının asıl sebebi değildir. Fiili bir hayat pahalılığı sorunu var” dedi. Erdoğan faizi indirmeye devam edeceklerini belirtti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin, AKP’nin Kızılcahamam’daki toplantısında “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” dediğini aktardığı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tepkilerin ardından yeni açıklamalarda bulundu. Nebati, “Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir” tweetini paylaştı.

Prof. Dr. Kamil Yılmaz, ekonomi gündemindeki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline karşı açılan davalar Danıştay’da görülmeye devam ediyor. Bugün 20 dosya daha esastan görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.