Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (8 Haziran 2022): Dolar ve euro yükseliyor | Çekmeköy ve Okmeydanı’nda yıkım gerginliği

Editör: Egemen Gök

Döviz kurunda artış sürüyor. Dolar 17 lirayı geçti, gram altının satış fiyatı bin lira oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konut kiralarında, bir yıl süreyle, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’i geçmeyecek şekilde artış yapılabileceğini açıkladı.

İstanbul-Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşların elektrik su ve doğalgazları kesiliyor. Çekmeköy ilçesinde ise AKP’li belediye, Mehmet Akif Mahallesi’ndeki ilçenin en büyük ikinci parkını yıkmak için bu sabah saat 05.00’te tekrar harekete geçti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin TBMM grup toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Enflasyonla büyümeyi tercih ettik” sözlerine, “Böyle bir rezalet olabilir mi? Yoksulluğa mahkûm ettiğiniz insanlarımızla bir de dalga mı geçiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. Venezüela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da Türkiye’de. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro’yu Beştepe’de ağırlayacak.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz ile ekonomide yaşanan gelişmeleri ve döviz kurlarındaki artışı konuşacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.