Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm┃Elektrik, su ve doğalgaz kesildi: “Evimizden çıkmıyoruz, tırnaklarımızla kazıdık”

İstanbul-Okmeydanı’ndaki Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan binaların bugün (8 Haziran) elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmesi üzerine vatandaşlar ve polis arasında gerginlik yaşandı. Olaylarda beş kişi gözaltına alındı.

15 yaşında bir çocuk darp edildi, beş kişi gözaltına alındı

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Okmeydanı’ndaki Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kararı kapsamında yıkım kararı alınan evlerin bugün (8 Haziran) elektrik, su ve doğalgazları kesildi. Belediyenin tahliye için verdiği sürenin dolmasının ardından ekiplerle evlere giren polis, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmesine direnen vatandaşlara müdahale etti. 15 yaşındaki bir çocuk polis tarafından darp edilirken beş kişi ise gözaltına alındı.

“Evimizden çıkmıyoruz”

Vatandaşlardan biri “Evimizden çıkmıyoruz. O mu yapmış bizim evimizi? O mu oturttu bizi? Biz aç susuz yaptık, tırnaklarımızla kazıdık. Polis mi geldi kazıdı benim yerimi? Sırtımla taşıdım dokuz aylık hamileyken. O mu geldi taşıdı benimle kumu? Neden haksızlık yapıyorlar, neden terbiyesizlik, ahlaksızlık yapıyorlar?” diyerek tepki gösterdi.

“Aç susuz bir ev aldık, onu da gaspediyorlar”

Bir başka vatandaş ise “Bu insanlar bütün bu mağduriyetine rağmen size insan gibi davranıyor. Yaptığınız işe bak! 15 yaşında, 13 yaşında çocukları yumrukluyorsunuz orada” dedi. Bir diğer vatandaş da “Aç kaldık, susuz kaldık, bir ev aldık. Onu da resmen gaspediyorlar. Suyumuzu, elektriğimizi kestiler. Nasıl yaşayacaksın?” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Twitter hesabından “Mahalleyi kuşatma altına alıyorsunuz. Sokakları, caddeleri kapatıyorsunuz. Evlerine girmek isteyen vatandaşlarımızı gözaltına alıyorsunuz. Zulmediyorsunuz, suç işliyorsunuz” eleştirisinde bulundu.

Neler olmuştu?

Beyoğlu Belediyesi’nden dün (7 Haziran) yapılan açıklamada, ”Emlak Konut tarafından hazırlanan projeye göre yıkımı gerçekleşecek 778 daire yerine 778 daire, 166 dükkan yerine ise 159 dükkan yapılacak ve bu daire ile dükkanların tamamı, mevcut hak sahiplerine verilecek. Mevcut daire ve dükkan sayısından daha fazla daire ve dükkan yapılmayacak” denilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.