Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (122): 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’ndan Ali Yıldız ile konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül / Katkı sağlayan: Rona Şenol

Uzun zamandır tartışılan ODTÜ Onur Yürüyüşü olaylı geçti. ODTÜ bileşenlerinin çağrısıyla bir araya gelen onlarca öğrenci yürüyüşe geçtikten yaklaşık 10 dakika sonra polis müdahaleye başladı. Biber gazı kullanan ve bazı öğrencileri darp eden polis 36 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı.

Gezi Parkı davasında tutuklanan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Çiğdem Mater ve Mine Özerden için TMMOB’deki adalet nöbetleri sürüyor. Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), İstanbul Adalet Nöbeti’nin 44. gününde dayanışma ziyaretinde bulundu ve basın açıklaması yaptı. SPoD, 26 Haziran’da gerçekleşecek Onur Yürüyüşü için de çağrıda bulundu.

Geçen yıl 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında İstanbul Şişli’deki Maçka Parkı’nda düzenlenecek olan piknik, etkinliğe saatler kala kaymakamlık tarafından yasaklanmış, çok sayıda kişi darp edilmiş ve bir kişi gözaltına alınmıştı. Yasak kararına dair İstanbul Onur Haftası, SPoD ile birlikte dava açmıştı. Mahkeme yasak kararını haklı buldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.