Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarhan Erdem son yolculuğuna uğurlandı

KONDA Araştırma ve Danışmanlık’ın kurucusu, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem için İstanbul’da Bebek Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve eski KONDA Genel Müdürü, araştırmacı Bekir Ağırdır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Siyasetçi, araştırmacı, yazar Tarhan Erdem için Bebek Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi ve İlhan Kesici, eski CHP genel başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile eski KONDA Genel Müdürü, araştırmacı Bekir Ağırdır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Erdem’in eşi Gülsevil Erdem, çocukları Ayşe ve Aydın Erdem cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum cenazeye çelenk gönderdi.

Erdem’in cenazesi Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar yaşayan 89 yaşındaki Tarhan Erdem, çarşamba günü (8 Haziran) Bodrum’da yaşamını yitirmişti.

Mehmet Alkan: “Her daim onu siyaset imgesi olarak hatırlayacağım”

Medyascope’a konuşan Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan, Tarhan Erdem için, “Kamuoyu araştırmaları bir yana, Türkiye’nin daha demokratik bir ülke olması, eşitliğin adaletin hüküm sürmesi açısından mücadele verdi. Gerçekten eşsiz bir insandı. Her daim onu siyaset imgesi olarak hatırlayacağım” dedi.

Tarhan Erdem kimdir?

Tarhan Erdem, 1933 yılında Bartın-Kurucaşile’de doğdu. 1959 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1959-1995 yılları arasında Türkiye Şeker Fabrikaları, Millî Savunma Bakanlığı Altyapı Tesisleri, Şişecam topluluğuna bağlı Cam Elyaf Sanayi A.Ş., Doğan Holding gibi farklı kurum ve kuruluşlarda proje ve kontrol mühendisliği, genel müdürlük ve genel koordinatörlük gibi görevlerde bulundu. 1987 yılında KONDA Araştırma ve Danışmanlık şirketini kurdu.

Farklı dönemlerde Milliyet ve Radikal gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Radikal gazetesinin kapanmasının ardından köşe yazılarına T24 haber sitesinde devam etti.

1953 yılında CHP’ye üye olan Tarhan Erdem, belde yöneticiliğinden genel sekreterliğe kadar partinin hemen hemen bütün kademelerinde çalıştı. Öğrenci dernekleri ve meslek odalarında yönetim kurulu üyeliği ve Türk Devrim Ocakları’nın genel başkanlığını da yaptı.

1977 yılında İstanbul milletvekili seçildi. 1977 Haziran’ında güvenoyu alamayan Ecevit hükümetinde Sanayi ve Teknoloji bakanıydı.

Tarhan Erdem evli ve iki çocuk babasıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.