Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (20 Haziran 2022): HSK 33 başsavcıyı değiştirdi & Yeneroğlu ve polis arasında tartışma & Enflasyon nereye gidiyor?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yaz kararnamesini yayımladı. Kararname 5 bin 75 adli ve 351 idari hâkim ve savcıyı kapsarken, 33 ilin başsavcısı değişti, üç Bölge Adliye Mahkemesi’ne de yeni başsavcı atandı. Karara göre, Gezi Parkı davasında verilen mahkumiyet ve tutuklama kararlarına muhalefet şerhi düşen İstanbul Hâkimi Kürşad Bektaş, Tokat Turhal Hâkimliği’nde görevlendirildi. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili davanın Suudi Arabistan’a devredilmesi kararına muhalefet şerhi düşen İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir ise Kahramanmaraş Hâkimliği’nde görevlendirildi.

Ankara’da geçen cuma (17 Haziran) günü, Somalililerin işlettiği bir dükkanın tabela açılışına müdahale eden polisle DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu arasında tartışma yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Yeneroğlu hakkında açıklama yaparak suç duyurusunda bulundu. Yeneroğlu ise hedef gösterildiğini iddia ederek, “Başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur” dedi. DEVA Partisi bugün konuyla ilgili basına açıklama yapacak. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yaşananları Gündem’de anlattı.

Asgari ücrete zam konusu merakla bekleniyor. Zam gelirse ekonomi nasıl etkilenecek? Enflasyon nereye gidiyor, yaz mevsiminin etkisiyle düşebilir mi? Ekonomide yeni adımlar işe yarıyor mu? Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.