Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (21 Haziran 2022): Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya nasıl “haksız tahrik” indirimi verildi?

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davanın karar duruşması dün (20 Haziran) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme heyeti sanık Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirdi. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise “suç delillerini gizleme” suçlamasından beraat etti. İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinde mahkeme heyetinin kararı protesto edilecek.

Avukat Selin Nakıpoğlu, Avcı hakkında verilen kararı Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.