Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DW Türkçe ve Amerika’nın Sesi’ne erişim engeli getirildi

Türkçe yayın yapan Amerika’nın Sesi (VoA) ve DW Türkçe’nin internet sitelerine erişim engeli getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu iki kurumun şubat ayında lisans başvurusu yapmasını istemiş ancak kurumlar başvuruda bulunmamıştı.

Amerika’nın Sesi (VoA) ve DW Türkçe’nin internet sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi. İki kanalın internet sitesine ulaşmak isteyen kullanıcılar yukarıdaki uyarılarla karşılaştı. RTÜK, şubat ayında aldığı kararla iki kurumun yanı sıra Euronews’un lisans başvurusu yapmasını istemiş, 21 Şubat’ta ise başvuru için 72 saat süre tanımıştı. DW Türkçe ve VoA’nın başvuru yapmamasının ardından 6112 sayılı RTÜK Kanunu’na göre kurumların yayınlarına erişim engeline kadar gidebilecek süreç başlamıştı. RTÜK’ün Euronews için internet yayın lisansı alma şartı ise Euronews’un lisansa tabi bölümlerini değiştirmesi sonucu kaldırılmıştı.

Karara tepkiler

Kararın ardından bu sabah saatlerinde DW Türkçe’den kurumsal açıklama yapıldı. Açıklamada, “Türkiye’de lisanslı medya, RTÜK’ün uygunsuz bulduğu içeriği silmekle yükümlü. Bu durum bağımsız bir medya kuruluşu için kabul edilemez. DW, uygulanan erişim engeline karşı yasal yollara başvuracak” ifadelerine yer verildi.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen İlhan Taşcı ise karara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.