Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna savaşında 128. gün: Odessa saldırısında en az 19 kişi hayatını kaybetti, Ukrayna Rusya vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi

Rusya, dün gece yarısı Ukrayna’nın Odessa şehrine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 19 kişi yaşamını yitirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Avrupa Birliği’ne kısa sürede üye olmak için daha fazla çaba göstereceklerinin sinyalini verdi. Ukrayna, Rusya vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi. Savaşın 128. gününde bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik.

Rusya’nın Ukrayna’nın Odessa şehrine düzenlediği füze saldırısında ikisi çocuk en az 19 kişi hayatını kaybetti. Bölge valisi Maksym Marchenko, 31 kişinin hastanede tedavi gördüğünü, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“Ukrayna’nın önünde AB’ye üye olması için uzun bir yol var”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üye olması için önlerinde uzun bir yol olduğunu belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ise, Ukrayna’nın birliğe katılmasının yıllar almaması gerektiğine dikkat çekerken bu sürecin kusursuz ilerlemesi için de çalışacağına işaret etti.

Ukraynalı yetkililer, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Lysychansk şehrinde Rus kuvvetlerinin saldırısının sürdüğünü dile getirdi. Sivillerin tahliyesinin imkansız hale geldiğini belirten yetkililer, Rus askerlerinin şehre yakın noktalarda da beklediğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı sözcüsü Andrii Demchenko ise Rusya’nın Yılan Adası’ndan çekilmesinden sonra, Odessa çevresindeki hareketliliğin azalacağını düşündüklerini söyledi.

Rusya ve Belarus arasındaki işbirliği güçleniyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’nın uyguladığı yaptırımların Rusya ve Belarus’u yakınlaştırdığına ve çeşitli sektörlerde entegrasyonu hızlandırdığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yakınlaşmanın, yaptırımların zararını en aza indireceğini söyleyen Putin siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda işbirliği yapmaya devam edeceklerini de vurguladı.

Rusya vatandaşlarına vize zorunluluğu

Ukrayna, Rusya vatandaşlarına bugünden itibaren ülkeye girişlerinde vize zorunluluğu getirdiğini açıkladı.

Kaynak: CNN / Guardian

Derleyen: Janset Atacan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.