Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (8 Temmuz 2022): Şinzo Abe öldürüldü & Türkiye’nin dış politika rotası & Enflasyon gölgesinde bayram

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Batı Japonya’daki Nara kentinde düzenlenen bir mitingde seçim konuşması yaparken silahlı saldırıya uğradı. Sırtından vurulan ve hemen hastaneye kaldırılan Abe, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, 41 yaşındaki saldırganı olay yerinde gözaltına aldı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakâr Parti liderliğinden istifa etti. Johnson, başbakan olarak görevinde kalacak ve Muhafazakâr Parti Kongresi’nde seçilecek yeni lidere başbakanlık koltuğunu devredecek.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 13-16 Temmuz günlerinde Ortadoğu turuna çıkacak. Biden’ın söz konusu ziyaret çerçevesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de görüşmesi bekleniyor.

Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Serhat Güvenç, dünyadan son gelişmeleri ve Türkiye’nin dış politika rotasında gidişatı Gündem’de yorumladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), döviz varlığı olan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getiren düzenlemenin esnetildiğini açıkladı. Bağımsız denetime tabi işletmeler için yeminli mali müşavirlerin de sürece dahil edilmesine karar verildi. Doğrudan Borçlanma Sistemi, kurumsal kredi kartları ve tedarik finansmanı, TL kredi sınırlaması dışında bırakıldı.

BDDK kararı ne anlama geliyor? Enflasyonun gölgesinde Kurban Bayramı nasıl geçecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi, şubat ve mart aylarında enflasyon kontrol altına alınabilecek mi? Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.