Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Geçim Derdi (6): “Ben de isterdim bayramda memlekete gitmek”

Medyascope’un geçim sıkıntısını ve işsizliğin yansımalarını ele aldığı “Geçim Derdi” haber serisinin altıncı bölümünün konuğu depo işçisi Şener Göyük’tü. 

Depo işçisi Şener Göyük, evli ve iki çocuk babası. Çocukları bu yıl üniversiteden mezun oldu. 

Göyük, eşi de çalışmasına rağmen ekonomik kriz ile beraber geçinmelerinin iyice zorlaştığını anlattı. 

Ekonomik krizin kendi yaşantılarına etkilerinin her geçen gün arttığını belirten Göyük, “Mesela önceden eşimle diyorduk ki bir kilo peynir alalım, bir kilo zeytin alalım. Şimdi artık kısıtlıyorum, alamıyorum. Yarısının yarısını alabiliyoruz” dedi. 

Tatil yapmanın artık hayal olduğunu söyleyen Göyük, sözlerine şöyle devam etti: “Durumu iyi olan arkadaşlar bayram tatili nedeniyle memleketlerine gittiler. Ama biz bu ekonomik şartlarla, aldığımız bu maaşla kendimizi ancak geçindiriyoruz. Ben de isterdim bayramda memlekete gitmek. Memleket özlemi çekiyorum. Ya da başka bir yere gitmek isterdim.” 

“Bu bayram kurban kesemedik” 

Göyük, eşinin bayramda kurban kesmek istediğini fakat ekonomik durumlarının buna el vermediğini vurguladı.

Bu bayramda mecburen mesai yapacağını söyleyen Göyük, “Aldığımız maaş belli. Mesai yapmak zorundayız. İşyerinde yedi yirmi dört çalışacaksın ki ancak hayatta kalabilesin. Yoksa mümkün değil. Çalışmak, çalışmak, çalışmak… İnsanın sosyal hayatı bitiyor çünkü gece gündüz çalışıyorsun. Ben yaşıyor muyum? Ben hayatta mıyım diyorsun. Bazen böyle düşünüyorsun. Robotlaşıyoruz” diye konuştu.

“Bu gidişle karnımız bile doymayacak”

1997 yılında İstanbul’a geldiklerini  söyleyen Göyük, “Eşim, kardeşim ve ben çalışarak hem arsa aldık hem de üzerine ev yapabildik. O zamanlar paranın alım gücü vardı, değeri vardı. Çalışınca bir şeyler yapabiliyorduk. Şimdi ise çalışınca ancak karnımızı doyurabiliyoruz. Bu gidişle karnımız bile doymayacak” dedi. 

“Çocuklarım yurtdışına gitmek istiyor”

Çocuklarının üniversite mezunu olmalarına rağmen iş bulamadıklarını dile getiren Göyük, “Çocuklarım burada iş bulamadıkları için yurtdışına gitmek istiyor. Çocuklara  diyorum ki ülke bizim ülkemiz. Onlar ise bana ‘Baba geçinemiyoruz. Ne yapalım?’ diyorlar” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Devletten maaşlara zam beklemediğini, tek isteğinin bugün aldığı ürünü yarın aynı fiyattan almak olduğunu söyleyen Göyük, “Ülke çok zor durumda. Böyle gitmiyor ülke. Buna bir çözüm bulmaları lazım” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.