Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şinzo Abe suikastında yeni detaylar: Ölüm nedeni açıklandı

Uğradığı silahlı saldırıda dün (8 Temmuz) yaşamını yitiren eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin kan kaybı nedeniyle öldüğü açıklandı. Abe’nin otopsisinde sol kolun üst kısmı ile boyunda iki mermi yarası belirlendi. Abe’nin cenazesi Tokyo’ya götürüldü.

Japonya Devlet Televizyonu NHK, Abe’nin cesedine sabah otopsi yapıldığını duyurdu.

Emniyet yetkililerinin aktardığına göre, Abe’nin sol kolunun üst kısmından giren bir mermi, köprücük kemiğinin altında bulunan atardamara zarar verdi.

Yetkililer, Abe’nin kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kyodo ajansının haberine göre, Abe’nin otopsisinde sol kolun üst kısmı ile boyunda iki mermi yarası belirlendi.

Cenazesi Tokyo’ya götürüldü

Nara kentinde katıldığı seçim kampanyası etkiliği sırasında silahlı saldırı sonucu öldürülen Abe’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin hastaneden alındı.

Abe’nin cenazesi eşi Abe Akie tarafından evlerinin bulunduğu başkent Tokyo’nın Şibuya bölgesine götürüldü.

Japonya halkı, Abe’nin vurulduğu yere gelerek çiçekler bıraktı.

Eski Japonya Başbakanı Abe, dün ülkenin Nara kentinde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.