Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Japonya Başbakanı Abe’yi öldüren Yamagami’nin annesinin Moon tarikatına bağlı Birleşme Kilisesi üyesi olduğu ortaya çıktı

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi öldürmekten tutuklanan 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami’nin annesinin, Moon tarikatına bağlı olduğu belirtilen Birleşme Kilisesi üyesi olduğu açıklandı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida tarafından yapılan açıklamada, eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi öldüren 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami’nin annesinin, Güney Kore merkezli Moon tarikatına bağlı Birleşme Kilisesi’nin üyesi olduğu belirtildi.

Kyodo haber ajansının araştırmacılara dayandırdığı haberine göre Yamagami, annesinin “büyük bir bağış” yaptığı dini grubun Şinzo Abe tarafından desteklendiğine inanıyordu. Yomiuri gazetesi ve diğer medya kuruluşlarının aktardığına göre Yamagami, poliste verdiği ifadesinde annesinin bu bağışın ardından iflas ettiğine inandığını söyledi.

“Zanlı da Abe de kilise üyesi değil”

Birleşme Kilisesi olarak bilinen “Dünya Hıristiyanlığının Birleşmesi için Kutsal Ruh Derneği”nin Japonya şubesinin başkanı Tomihiro Tanaka, Tokyo’da yaptığı açıklamada, zanlının annesinin kilise üyesi olduğunu söyledi fakat adını vermedi. Zanlının ve eski Başbakan Abe’nin ise kilise üyesi olmadığını söyledi. Tanaka, Abe’nin kilisenin danışmanı olmadığını da belirterek, talep edilmesi durumunda kilisenin soruşturmada polisle işbirliği yapacağını belirtti.

Devam eden polis soruşturmasını gerekçe gösteren Tanaka, zanlının annesinin bağışları hakkında yorum yapmayı ise reddetti.

Kilisenin web sitesine göre, Abe, geçen yıl eylül ayında kiliseye bağlı bir organizasyonun ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Abe, burada yaptığı konuşmada kuruluşun Kore yarımadasındaki barışa yönelik çalışmalarını övdü.

Birleşme Kilisesi Nedir?

Birleşme Kilisesi, 1954 yılında Güney Kore’de kendini mesih ilan eden ve katı bir antikomünist olan Sun Myung Moon tarafından kuruldu. Kilise, aynı anda binlerce çiftin evlendiği toplu düğünleriyle dünya medyasının ilgisini çekti.

Akıcı Japonca konuşan Moon, kilisenin yayınlarına göre 1960’ların sonlarından itibaren Japonya’da komünizm karşıtı bir siyasi kampanya başlattı ve Japon politikacılarla ilişkiler kurdu. Moon 2012’de öldü.

Tanaka, Birleşme Kilisesi’nin Japonya’da yaklaşık 600 bin üyesi olduğunu ve dünya çapında 10 milyon üyeye sahip olduğunu söyledi.

Kaynak: Reuters
Derleyen: Cenk Narin

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.