Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürüldüğü çiftliğin yakınındaki tarlada bıçak bulundu, Akçekaya adliyeye sevk edildi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in cinayetinde kullanılmış olabileceği düşünülen bir bıçak çiftliğe giden yol üzerindeki ayçiçeği tarlasında bulundu. Arıkan ve şoförünün öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, adliyeye sevk edildi.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli Köyü’nde eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker’in (46) öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan Tokatspor Kulubü Başkanı Ufuk Akçekaya’nın (48) sorgusu sürerken, suç aleti olduğu düşünülen bir bıçak, çiftliğe giden yol üzerindeki ayçiçeği tarlasında bulundu.

Bıçak incelemeye alındı

Şüpheli Akçekaya’nın gece ayçiçeği tarlasından geçerek çiftliğe gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma, tarlada Akçekaya’ya ait olduğu düşünülen ayak izlerine rastladı. Bölgede yoğunlaştırılan aramalarda bulunan bir bıçak incelemeye alındı. Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan Akçekaya, adliyeye sevk edildi

Ne olmuştu?

Eğitimci Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile bayram tatili için Gelibolu’nun Karainebeyli Köyü’ndeki çiftliğine geldi. Çiftlikteki çalışanlar, Arıkan ve Eker’i uzun süre göremeyince şüphelendi. Telefonlarına da ulaşamayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ile Eker’i hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine üzerine çiftliğe gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Arıkan ve Eker’in öldürüldüğünü tespit etti.

Canlı yayında geçen yıl yaşanan olayı anlatmış

Jandarma Suç Araştırma Timi, çifte cinayetin şüphelisinin Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya olduğunu belirledi. İstanbul’da yakalanan Akçekaya’nın, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, Arıkan ile aralarında geçen yıl yaşanan olayları anlattığı tespit edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.