Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (34): 15 Temmuz gençler için ne ifade ediyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Rona Şenol ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde, gençler için 15 Temmuz’un önemini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 15 Temmuz’da yer aldığı videoyu ve mülteci meselesini konuştu.

“15 Temmuz’da darbe girişiminin önlenmesi büyük bir başarıydı”

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin önlenmesinin büyük başarı olduğunun altını çizen Çağın Eroğlu, o günden sonra daha demokratik bir ülke olabilecekken yaşanan hukuksuzlukların Türkiye’yi ileri götürmediğini söyledi. Aynı şekilde Türkiye’nin son yıllarda demokratik bir ülke olmaktan uzaklaştığını belirtti.

“Ekrem İmamoğlu’nu geri plana atmaya çalışıyor olabilirler”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 15 Temmuz anmasını belediye binasından izlediği görüntülerin yer aldığı video hakkında konuşan Rona Şenol, “Açıkça dile getirmese de İmamoğlu’nun, Saraçhane’de yeterince kalabalık olmadığını vurgulamaya çalıştığını düşünüyorum. Videoda artık 2016 ruhu olmadığı bariz bir şekilde belli” dedi. AKP’nin Ekrem İmamoğlu’nu 15 Temmuz anma törenine çağırmaması hakkında konuşan Aybike Boyacıoğlu ise “15 Temmuz artık AKP’nin özel bir günü olmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’nun çağrılmaması ise iktidarın bütünleştirici özelliğini tamamen kaybettiğinin bir göstergesi” diye konuştu. İmamoğlu’na Esenyurt’taki sel felaketi sırasında İstanbul’da olmadığı için yöneltilen eleştirilerle beraber cumhurbaşkanlığı adaylığı olasılığı hakkında konuşan Rona Şenol, “Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı ihtimali bence düşmedi ancak kendisinin geri plana atılmaya çalışıldığını düşünüyorum. İmamoğlu bu konuda bir strateji belirlemeli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.