Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Zaho olayıyla Suriye bir yana, Irak harekâtı da zora düştü”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Irak’ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinin Zaho ilçesinde bulunan bir tatil köyüne düzenlenen saldırıyı ele aldı. Saldırının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Yetkin, uluslararası havanın Türkiye aleyhine döndüğünü belirtti ve şöyle yazdı: “Zaho olayı, bırakalım Suriye harekâtını bir yana, Irak topraklarındaki harekâtın sürdürülmesini dahi zorlaştırmıştır.”

“İster PKK’nın kışkırtma eylemi, ister ağır bir hatayla Türkiye kaynaklı olduğu, isterse bir başka ülkenin istihbarat servisinin kışkırtması olsun bu konuda uluslararası hava daha da Türkiye aleyhine dönmüş durumdadır” diyen Yetkin, Zaho’daki saldırının Türkiye’nin Suriye’ye askeri harekât düzenlemesi bir yana, Irak’taki harekâtın da sürdürülmesini zorlaştırdığını savundu.

Yetkin şunları kaydetti:

“PKK ile sınır ötesinde mücadele, ekonomik kriz konusunda geçim sıkıntısı çeken halka inandırıcılığı giderek azalan vaatler dışında bir şey söyleyemeyen Erdoğan hükümetinin kolay vazgeçebileceği bir konu değil. Bakarsınız yapar. Ama bunun AK Parti hükümeti bakımından siyasi ve ekonomik maliyetleri artıracağını da herhalde etrafındaki ‘evet efendimci’ ekibe rağmen görüyordur. Tekrar ediyorum, Zaho olayından sonra Suriye bir yana Irak harekâtını sürdürmek de siyaseten zora düşmüş durumdadır.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.