Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (22 Temmuz 2022): Ukrayna ve Rusya tahıl anlaşması imzalıyor, Akşener Samsun’da

Günaydın, cuma sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava az bulutlu, sıcaklık 30 derece olacak. Ankara’da hava az bulutlu, sıcaklık 30 derece olacak. İzmir’de hava sıcak, 37 derece; Antalya’da hava sıcak, 39 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 38 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Eyüpsultan’da 41 tesisin toplu açılış törenine katılacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını tamamladığı Yerebatan Sarnıcı’nın açılışına katılacak.

İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün Samsun’da. Akşener, Terme, 19 Mayıs ve Atakum ilçelerinde esnafa ziyarette bulunacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 72 kuruş, euro kuru ise 18 lira 10 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 21 Temmuz gününü 2 bin 511 puanla kapattı. 

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 977 lira 80 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 21 Temmuz’u 103,91 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin dün istifa etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella erken seçim çağrısında bulundu. 

Ukrayna ve Rusya, bugün Türkiye’de küresel gıda krizini hafifletmeye yardımcı olmak için bir tahıl anlaşmasına imza atacak. Törende AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de hazır bulunacak.

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Arabam.com Konyaspor, Belarus ekibi BATE Borisov’u 3-0 mağlup etti. Rövanş karşılaşması, 28 Temmuz Perşembe günü MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanacak. Medipol Başakşehir ise İsrail ekibi Maccabi Netanya ile 1-1 berabere kaldı. Bu mücadelenin rövanşı 28 Temmuz Perşembe günü İsrail’de oynanacak.

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı, dün (21 Temmuz) oynanan Almanya-Avusturya karşılaşması ile devam etti. Turnuva tarihinin en başarılı ülkesi Almanya, rakibini 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Almanya, yarı finalde turnuvanın ev sahibi İngiltere ile karşı karşıya gelecek.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.