Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (12 Ocak 2024): CHP’den DEM Parti’ye ziyaret

İyi akşamlar, herkese merhaba! Ben Janset Atacan. Medyascope’un podcast’i “Bugün Ne Oldu?” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemine birlikte bakalım.

Haftanın son iş gününde siyaset sahnesi hareketli. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını 14 Ocak Pazar günü duyuracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi. Özel, görüşmeden sonra kayyum siyasetini kesin bir dille reddettiklerini ve görüşmenin iki parti arasındaki iletişimin ilk adımı olduğunu söyledi. Bakırhan da iki partinin “yerel yönetimlerde işbirliği sağlanacak kentlerin hangileri olduğu, hangi kentlerde çalışmaların yürütülebileceği konusunda çalışacaklarını” belirtti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan bugün Diyarbakır’daydı. Partisinin Diyarbakır’daki aday tanıtım toplantısında konuşan Babacan, Diyarbakır’ın seçmen iradesinin gasp edildiğini ve kayyum politikalarıyla sandığın yok sayıldığını dile getirdi.

Yerel seçime sayılı haftalar kala, siyasi partiler arasındaki temaslar artarken adaylar da birer birer netleşiyor. Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş, İYİ Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Akşener, Türkeş Taş’ın adaylığını “Adana rahmetli başbuğun kadim şehridir, ben size kızını emanet ediyorum onu seçeceksiniz” diye duyurdu.

Dünyanın gözü İsrail’de. İsrail, Gazze’de soykırım suçu işlediğine yönelik iddiaları cevaplamak için dün Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı’nın karşısına çıktı. Konuya dair ilk resmi açıklamasını bugün yapan İsrail, gerçeklerin çarpıtıldığını ileri sürdü.

Finlandiya ve İzlanda’daki sanatçılar, İsrail’in bu yıl İsveç’in Malmö şehrinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’ndan men edilmesi için imza topladı. İmza metninde, İsrail’in yarışmadan çıkarılmaması halinde Finlandiya’nın yarışmaya katılımcı göndermemesi talep edildi.

Yemen’de de hareketli saatler yaşanıyor. ABD ve İngiltere, Yemen’in Husi kontrolündeki bölgelerine saldırı düzenledi. Lojistik merkezleri, hava savunma sistemleri ve cephane depoları vuruldu. Hizbullah saldırıları kınadı. ABD Başkanı Joe Biden, saldırı emrini Kızıldeniz’deki deniz gemilerine yapılan saldırılara” karşılık verdiğini belirtti.

Spor gündemine de bakalım çünkü Turkish Airlines EuroLeague’de 21. hafta heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe Beko, Bayern Münih’i 98-91’lik skorla mağlup etti. 7 maçtır galibiyete hasret olan Anadolu Efes ise bu akşam 20.30’da Virtus Segafredo Bologna’yı konuk edecek.

Haftayı kapatırken sanatseverlere de bir önerim var. Sanatçı Serpil Yeter’in daha önce sergilenmemiş fotoğraflarından oluşan “Başka Gör” sergisi bugün Anna Laudel’de açıldı. Yeter’in toplumsal gözlemlerini hem estetik hem realistik bir bakış açısıyla sunan sergi hafta sonu için kültürel bir rota çizmek isteyenlere göre.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.