Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Güne Başlarken (11 Ocak 2024): DEM Parti CHP’yi ziyaret edecek

Editör: Berna Büyükbayrak

Prodüktör: Özge Elvan

Günaydın, herkese merhaba! Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemine birlikte bakalım.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adana’da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün saat 13.00’te Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek.

DEM Parti CHP’yi ziyaret edecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan saat 13.30’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) iadeyi ziyarette bulunacak.

CHP’nin Numan Kurtulmuş’la görüşmesi bekleniyor

CHP’nin öğle saatlerinde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesi bekleniyor.

Numan Kurtulmuş, eleştirilerin odağında

Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısına olumsuz yanıt vermesi nedeniyle muhalefet partilerinin eleştirilerinin odağında. 

Can Atalay ise dün X hesabından bir yazı paylaştı:

Atalay: “Karşı karşıya olduğumuz tehlikelerin farkındayız. Yöneticilerin keyfiliğine, hukuksuzluğuna karşı çıkan bütün yurttaşlarımızı, yan yana duruşumuz ve dayanışmamız kurtaracaktır. Mücadele ve dayanışmayı sürdürmeye devam etmenin zamanıdır. Bir kez daha söylüyorum: mevcut durum ve önüme çıkarılabilecek hiçbir engel, beni Hatay halkına karşı olan sorumluluğumu yerine getirmekten alıkoyamayacaktır” dedi.

MHP 55 adayını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için, iki büyükşehir ve 12 il olmak üzere 55 adayını açıkladı. Manisa’da Cengiz Ergün ve Mersin’de Serdar Soydan aday gösterildi. Adayları açıklanan 12 il ise şöyle: Amasya, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Osmaniye.

MHP’nin Osmaniye, Amasya ve Kastamonu’da mevcut başkanları aday göstermemesi dikkat çekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Medyascope’un haberinden sonra harekete geçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı tesis inşaatının atıklarının Gölbaşı Özel Koruma Alanı ilan edilen Mogan Gölü çevresine dökülmesine ilişkin harekete geçti. Başkanlık, Medyascope’un “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “Atık yok” dedi – Medyascope, özel koruma bölgesi ilan edilen Mogan Gölü çevresinde atık tespit etti” haberinden sonra konuya dair açıklamada bulundu. Açıklamada, halı saha artıkları ve hafriyatın yüklenici firma tarafından kaldırılarak alanın eski haline getirildiği belirtildi.

Almanya’da demiryolu işçileri grevde

Almanya’daki tren makinistlerinin grevi, tren yolculuğunu neredeyse durma noktasına getirdi. Bölgesel hizmetler büyük ölçüde azaldı, yüz binlerce insan tren iptalleriyle karşı karşıya kaldı. İşçiler, ayda 555 euro’luk zammın yanı sıra enflasyonla mücadele için tek seferlik 3 bin euro’ya kadar ödeme istiyor.

Mariusz Kaminski, hapse gönderildikten bir gün sonra açlık grevine başladı

Eski Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, başkanlık sarayında polis tarafından gözaltına alınıp görevi kötüye kullanma suçlamasıyla hapse gönderildikten bir gün sonra açlık grevine başladığını açıkladı. Kaminski, 9 Ocak’ta gözaltına alınmış, 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Gözaltı, Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) ile Avrupa Birliği (AB) yanlısı koalisyon arasındaki siyasî kargaşaya işaret ediyor.

Lee Jae-myung, taburcu olduktan sonra ilk kez konuştu

Güney Kore’de geçen hafta düzenlediği basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklanan ülkenin ana muhalefet partisinin lideri Lee Jae-myung, taburcu olduktan sonra ilk kez konuştu. Lee, “nefret siyasetinin” sonunun gelmesini umduğunu söyledi. Lee, 2022’deki başkanlık seçimlerini yüzde 0,73 farkla kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.