Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (22 Temmuz 2022): Faizleri dünya artırıyor, Türkiye sabit tutuyor & Tahıl koridoru anlaşması İstanbul’da

Ukrayna ve Rusya, bugün Türkiye’de küresel gıda krizini hafifletmeye yönelik bir tahıl anlaşmasına imza atacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni, Ukrayna ve Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla saat 16.30’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilecek.

Avrupa Merkez Bankası dün 50 baz puan faiz artırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise dünkü Para Politikası Kurulu toplantısında faizi yine sabit tutma kararı aldı. Dünya faiz artırırken Türkiye’nin faizi sabit tutmaktaki ısrarı ekonomide gidişatı nasıl etkileyecek? Ekonomist Güldem Atabay, ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Girdiğiniz internet siteleri, WhatsApp’ta kimlerle yazıştığınız ya da telefonlaştığınız, konum verileriniz ve daha fazlası, her saat başı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderiliyor. Medyascope, daha önce ortaya çıkan kitlesel gözetim faaliyetinin belgelerine ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.