Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (25 Temmuz 2022): “Bay Kemal” aday mı? & Dünya enflasyon ile nasıl mücadele ediyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), “Milletin Sesi” mitinglerinin üçüncüsünü Balıkesir’de dün (24 Temmuz) düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedefine alırken, Erdoğan’ın kendisi için sürekli kullandığı “Bay Kemal” sözüne, “Sen kim, Bay Kemal olmak kim” sözleriyle karşılık verdi. Herkesin değişim istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, değişimi gerçekleştireceklerini, cumhuriyetin ikinci yüzyılında “cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracaklarını” söyledi. Mitingin ardından Kılıçdaroğlu, Twitter ve Instagram profillerinin biyografi kısımlarını değiştirdi; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve “Gençlerin Demokrat Amcası” ibarelerinin yanına “Bay Kemal”i de ekledi. 

Kılıçdaroğlu’nun “Bay Kemal” çıkışı siyasal iletişim açısından nasıl değerlendirilmeli? Seçime bir yıldan az süre kala, altılı masanın ortak adayının kim olması bekleniyor? Kılıçdaroğlu mitingde nasıl mesajlar verdi? Siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, Gündem’de değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırdı, ABD Merkez Bankası Fed’in de iki gün sonra tekrar faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışan Türkiye faizi sabit tutarken, dünya enflasyon ile nasıl başa çıkmaya çalışıyor? Türkiye’de ekonomi nereye gidiyor? Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu, ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.