Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (27 Temmuz 2022): Erdoğan ve Putin neden görüşecek?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos’ta Soçi’ye giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. En son Tahran’da görüşen iki liderin masasında nelerin olması bekleniyor? Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken, tahıl krizi çözülecek mi? Rusya’dan Avrupa Birliği’ne gaz sevkiyatında hangi gelişmelerin yaşanması bekleniyor?

Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bahadır Kaynak, Rusya-Ukrayna savaşındaki gidişatı ve gerginliklerde Türkiye’nin rolünü Gündem’de yorumladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP’nin başvurusu üzerine sağlıkta şiddet konusunu görüşmek üzere Meclis’i 1 Ağustos Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdı. AKP, MHP ve HDP toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam Habertürk canlı yayınında gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, “Benim böyle bir niyetim yok. Türkiye’nin önünde ‘Ben adayım’ demenin çok daha ötesinde sorumluluklar var, şu an en sorumlu koltukta oturuyorum. Benim sorumluluğum İstanbul üzerinden Türkiye’ye mesaj vermek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.