Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (5 Ağustos 2022): Genç seçmen kime neden oy verecek & Erdoğan-Putin zirvesinde neler konuşulacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün Rusya’nın Soçi kentinde bir araya gelecek. Erdoğan ve Putin, 24 Kasım 2014’te Türkiye’nin Rusya’ya ait Su-24 uçağını düşürmesinin ardından geçen 81 ay içinde 28 kez yüz yüze görüştü. Öte yandan iki lider, son 17 günde ikinci kez yüz yüze görüşecek. Görüşmenin en önemli gündem maddelerinin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı askeri harekât, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile tahıl koridoru ve Akkuyu Nükleer Santrali inşasında yaşanan gelişmeler olması bekleniyor. Medyascope yorumcusu Aydın Sezer, görüşmeyi Gündem’de yorumladı.

Türkiye’de gençler nasıl bir ruh hali içinde? Kurumsal siyasetten neler bekliyorlar? İlk kez oy kullanacak genç seçmenin nasıl bir oy kullanma stratejisi var? Akademisyen Hakan Yücel ve araştırmacı Umur Yedikardeş’in yürüttüğü “İlk Oyunu Kullanacak Genç Seçmenin Oy Verme Stratejileri ve Kurumsal Siyasetten Beklentileri” projesinin ilk bülteni, “Genç Seçmen Umutsuz” başlığı ile yayımlandı. Araştırmacı Umur Yedikardeş, gençlerin ruh halini Gündem’de anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.