Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evinin önünde saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, Medyascope’a konuştu: “Muharrem ayı olması nedeniyle Aleviler’i incitmek, yaralamak istemiş olabilirler”

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, dün (5 Ağustos) evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Sarıtaş, “Bu tür olayların dozu artacak, her geçen gün daha sık yaşamaya başlayacağız” dedi.

Evinin önünde kimliği belirsiz iki kişi tarafından saldırıya uğrayan Selami Sarıtaş, yaşadıklarını Medyascope’a anlattı. Saldırganların henüz yakalanmadığını belirten Sarıtaş, emniyet güçlerinin saldırganları yakalamak için çalışmalarına devam ettiğini belirtti:

“İki kişi benim önümü motosikletle kesip beni durdurdu. İki kişiden biri motosikletten inip yanıma geldi. Ben o yanıma gelince bir şey soracak zannettim, aracın camını yarıya kadar açtım. Sonra ‘On beş numara nerede?’ diye sordu. Ben de zaten evime yaklaşık bir elli metre mesafedeydim. ‘On beş numarayı geçtiniz, geride kaldı’ dedim. Öyle der demez, zaten bana hakaret ederek beni yumruklamaya başladı. Ben arabanın içindeydim, o arabanın kapısını açıp beni dışarı çıkarmaya çalıştı ama arabanın kapısını açamadı. Kapı açılmayınca, ben arabanın içerisinde, o dışarıda bir boğuşma yaşandı. O yumrukladı, ben kendimi korumaya çalıştım. Araba böyle bir 50-60 metre ilerledi, otomatik araba olunca rölantide gitti. İleriye gidip çöp konteynerine çarpıp öyle durunca, o dışarıda ben içeride biz tekrar boğuşmaya başladık. Ondan sonra ben orada kornaya basınca kaçtı. Zaten diğer kişi hiç motordan inmedi. Bireysel bir şey değildi, yani çok ağır bir hakaretle ‘Ne yapıyorsunuz siz lan?’ dedi küfür ederek”

“Bu tür olaylar her geçen gün daha sık yaşanacak

Sarıtaş, son günlerde Aleviler’e karşı artan saldırılara da dikkat çekti. Saldırıların Türkiye’yi kaosa sürüklediğini belirten Sarıtaş, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yaşanan saldırının aydınlatılması gerektiğini vurguladı:

“Olayların dozunun biraz daha artacağını, yani bu tür olayların her geçen gün daha sık yaşanmaya başlayacağını düşünüyorum. Kaos yaratmak için olayların dozları her geçen gün sıklaşıyor. İşte geçmiş dönemlerde belki bir yılda iki yılda bir oluyorsa şimdi daha sık yaşanıyor. Muharrem ayı olması nedeniyle de Aleviler’in biraz daha hassas olduğu bir noktada belki onları işte hani incitmek, yaralamak da istemiş olabilirler. Bilmiyorum tabii ki, inşallah yakalandıkları zaman da amaçlarını daha net göreceğiz”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.