Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (8 Ağustos 2022): Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrıları ve HDP mitingleri & Enflasyon nereye gidiyor?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin İstanbul mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” söylemlerine atıfta bulunarak, “Onurlu bir yüzleşme olmadan Kürtler kimseye hakkını helal etmeyecektir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Roboski aileleriyle helalleşmesi; HDP’nin İstanbul ve Diyarbakır mitingleri nasıl yankı buldu? Sosyolog Prof. Dr. Ferhat Kentel, Gündem’de yorumladı.

Yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 79,60, ENAG’a göre ise yüzde 176. Türkiye’nin enflasyon ile mücadelesi nereye gidiyor? Amerika Birleşik Devletleri’nde Senato’dan geçen “Enflasyonu Düşürme Yasası” işe yarayacak mı? Kare Portföy Genel Müdürü Dr. Ümit Kumcuoğlu, dünyada ve Türkiye’de ekonomideki son gelişmeleri Gündem’de ele aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.