Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (37): Gençler KPSS skandalı ve Mehmet Ali Çelebi’nin açıklamaları hakkında ne düşünüyor?


Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde, KPSS skandalını, Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin açıklamalarını, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın Babala TV’deki yayın performansını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Yalova’daki esnaf ziyareti sırasında yaşananları konuştu.


“Sosyal medya olmasaydı bu derece büyük bir skandaldan haberimiz bile olmayacaktı”

KPSS skandalı hakkında konuşan Çağın Eroğlu, “KPSS olayı tam bir skandal. Tüm bu yaşananlar verilen gelecek mücadelesinin, dökülen alın terinin karşılıksız kaldığı karanlık bir süreçten geçiyor olduğumuzu gösteriyor” dedi. Yaşanan skandaldan sosyal medya olmasaydı insanların haberi bile olmayacağını düşündüğünü belirten Çağın Eroğlu, skandalın ortaya çıkmasından sonra ÖSYM’nin ilk başta yaşanan skandalı reddetmesinin de küçümsenemeyecek derecede büyük bir problem olduğunu düşünüyor. Eski ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınmasına değinen Alp Emeç, “ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınması iki parti arasında bir rekabete işaret ediyor olabilir. Daha önceki durumlarda iktidar daha konsolide olup ortaya çıkan skandallarda birlikte hareket ediyorlardı. Bu olayda ise Halis Aygün bir anda görevden alındı” diye konuştu.

“Mehmet Ali Çelebi iktidarın muhalefeti kriminalize etmeye çalışan politikasına ortak olmaya başladı”

Mehmet Ali Çelebi’nin sosyal medyada yaptığı açıklamaları değerlendiren Alp Emeç şunları söyledi: “Asıl problemin başladığı nokta bence Mehmet Ali Çelebi’nin CHP’den ayrılması. Biz yine de belli ölçüde bu kararını sineye çektik. Ancak geldiğimiz noktada iktidarın muhalefeti kriminalize etmeye çalışan politikasına ortak olmaya başladı. Sürekli iktidara benzer şekilde bir altılı masada HDP’nin de olduğunu iddia eden bir söylemi var. Mehmet Ali Çelebi Meclis’te de güvenoyu yüksek bir vekildi bu tavrıyla kendisine sonuna kadar destek veren Ulusalcı muhalifleri de hayal kırıklığına uğrattı. Bu süreç benim için de hayal kırıklığı oldu.”

Aybike Boyacıoğlu ise Mehmet Ali Çelebi’nin açıklamalarının arkasında kişisel bir motivasyon olabileceği görüşünde: “Çelebi’nin Cumhur İttifakı’nı Millet İttifakı’ndan daha güvenilir görmesi ana muhalefet partilerinden kopup muhalefete muhalefet eden insanların AKP’nin çok da karşısında olmadıkları tezimi haklı çıkardı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.