Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hüseyin Gazi Cemevi’nde resimlerin yeri bir kez daha değişti – “Dernek artık burada faaliyet gösteremez”

Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etmesinin ardından dün (9 Ağustos) dernek yöneticileri tarafından post makamının arkasına asılan Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimleri bugün tekrar yeni yerlerine konuldu. Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, “Resimleri dün birkaç kişi indirmiş, yerini değiştirmiş ve sosyal medyaya fotoğraf çekmişler. Vakfın bilgisi dahilinde değildir. Resimler yerlerine asıldı” dedi. 

Hüseyin Gazi Cemevi Derneği, Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı’nı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemevini ziyaretine ilişkin sert bir dille eleştirmişti. Erdoğan’ın cemevi ziyareti öncesinde duvardan indirilen Hazreti Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimleri dün Hüseyin Gazi Cemevi Derneği üyeleri tarafından post makamına asılmıştı. Vakıf resimleri bugün yeni yerlerine taşıdı. 

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, dernek yöneticilerin resimleri değiştirmesinin vakfın bilgisinde olmadığını belirterek, Resimleri dün birkaç kişi indirmiş, yerini değiştirmiş ve sosyal medyaya fotoğraf çekmişler. Vakfın bilgisi dahilinde değildir. Resimler yerlerine asıldı” dedi. Ayyıldız, dernek tarafından yöneltilen eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: “Organizasyonda vakıf yönetiminden dört kişi de vardı. Bizim aile içi meselemiz sosyal medyada paylaşmak nedir. Burası vakıfların mülküdür biz Hüseyin Gazi Vakfı olarak buranın kiracısıyız. Dernek burada söz sahibi değildir. Bu saatten sonra dernek burada faaliyet gösteremez.”

“Resimler zarar görmüştü, yenilerini yaptırıp sağlıklı duvara koyduk”

Vakıf Başkanı Ayyıldız, bugün Hüseyin Gazi Cemevi’nde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: 

“Cemevinde ciddi sıkıntılarımız vardı, arka duvar patlamıştı. Arka duvarı tamir ederken daha önce duvara kazının yağlı boya halinde yapılmış Atatürk ve Hazreti Ali resmi zarar gördü, kurtaramadık ama ortadaki Hacı Bektaş-ı Veli tablosunu kurtardık. Sonra ben o tabloların daha güzel ve büyüklerini duvarın su almayan sağlıklı yerine en baş köşeye koydum. Cemevinin en baş köşesinde oturduğunuz zaman her yerden görebileceğiniz bir alana koydum.”

“Cumhurbaşkanı geliyor diye tadilat yapılmadı, süreç hızlandırıldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğini üç gün önce öğrendiklerini, ziyaretin ise bir gün önce netleştiğini, halihazırda tadilatta olan cemevine ilişkin çalışmaları bu nedenle hızlandırdıklarını belirten Ayyıldız, “Burada cumhurbaşkanı geliyor diye bir tadilat söz konusu değil” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.